home

Welkom bij Van Reeuwijk!

Nu in onze winkel: Limburgse asperges!
Start plukseizoen rond half juni. (Dit is een schatting en afhankelijk van het weer.)

Over Ons

Van vaste planten naar pluktuin. Dit is hoe het begon:

Van Reeuwijk is een echt familiebedrijf. Zo hebben Peter en Joke van Reeuwijk de afgelopen jaren hard gewerkt aan het bedrijf zoals we het nu kennen.

Wat velen niet weten, is dat wij 25 jaar lang voornamelijk een vaste plantenkwekerij zijn geweest. In de zomer werd dit aangevuld met snijbloemen. Zo kwamen we met regelmaat op de Aalsmeerse bloemenveiling. Op een gegeven moment kwam daar een bloemenwinkel bij met boeketten van eigen snij.

In 2007 kriebelde het om iets drastisch nieuws te gaan proberen: de eerste aardbeienplanten gingen de grond in! Het was een perfecte aanvulling op de bloemenwinkel en direct een succes! Regelmatig waren de aardbeien dit 's ochtends vers geplukt werden voor de lunch al uitverkocht. Reden genoeg om uit te breiden!

Na van 2007 op 2008 de aardbeienkas verdubbeld te hebben, bleken onze heerlijke zoete aardbeien alleen maar populairder geworden. In 2008 breidden we het fruit-assortiment uit met de frambozenhoek en de kersenboomgaard. Ook werd het aantal aardbeienplantjes wederom verdubbeld.

Tot aan 2011 hebben we kunnen zeggen dat we elk jaar de aardbeienplanten hebben verdubbeld. In totaal viel er dat jaar 6,5 km aan aardbeienplanten te plukken! Het was ook het eerste jaar dat de kersenboomgaard goed vrucht begon te geven. 2011 was ook het jaar waarin wij niet meer alleen in de kassen en boomgaard stonden: Van Reeuwijk als pluktuin is geopend op 8 juli 2011 door wethouder John Nederstigt. Er is dat jaar ook een terras aangelegd voor koffie en zelfgemaakte aardbeientaart en we verkochten voor het eerst ijs van ons eigen fruit.

Vanaf 2013 maken we pas op de plaats wat betreft het uitbreiden van de aardbeienpluk en focussen we ons op nieuwe fruit- en groentensoorten. Daarnaast voeren we onderhoud uit aan het terrein en leggen we een extra parkeerplaats aan.

In 2018 is het terras vernieuwd en uitgebreid met een serre. Zo kan er het hele jaar rond genoten worden van onze koffie, thee en het gebak. Daarnaast is de keuken uitgebreid, waardoor er meer ruimte is voor het koken van onze huisgemaakte jam.